Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Lleida celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Lleida celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

En el marc d'aquesta commemoració, s'ha realitzat una visita a la casa Positiva Arborètum, un habitatge singular enfocat a reduir el consum energètic, les emissions de CO2 i a utilitzar materials de baix impacte ambiental

Data publicació: Dijous 22, juny del 2017


Imatge de la notícia Lleida celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Lleida celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb una visita a la casa Positiva Arborètum, un habitatge singular enfocat a reduir el consum energètic, les emissions de CO2 , i a utilitzar materials de baix impacte ambiental. La visita, que ha estat molt ben valorada pels assistents, ha estat conduïda per Josep Bunyesc, arquitecte especialitzat en construcció sostenible i autor de l'obra.

La singularitat d'aquest habitatge resideix en:

- És un interessant laboratori on l'arquitecte experimenta amb materials, formes i geometries, amb l'objectiu d'assolir consum mínim, mantenint el confort per a zones climàtiques com Lleida amb hiverns severs i estius cada cop més calorosos.

-L'habitatge residencial, actualment té un consum energètic negatiu. És a dir produeix més energia de la que consumeix, gràcies als seu comportament energètic molt alt combinat amb la producció d'energia amb panells fotovoltaics per l'autoconsum.

-Està construït amb materials naturals com la fusta, amb una petjada de carboni molt baixa, material renovable, que a més ha fixat CO2 de l'atmosfera.

Durant la visita s'ha pogut comprovar que les condicions de confort òptimes dins l'habitatge són possibles gràcies a la combinació intel·ligent d'un conjunt d'aspectes constructius i bones pràctiques com són:

L'estanqueïtat de l'edifici per evitar pèrdues de calor, amb gruixos d'aïllament de parets d'entre 14 i 24 cm per a què resulti econòmicament sostenible en unes condicions climàtiques com les de Lleida, combinat amb un bon sistema de ventilació que renovi l'aire i expulsi la calor de l'estiu durant la nit.

Bon sistema d'ombreig de l'habitatge amb una façana ventilada que para el major impacte del sol de l'estiu evitant transmetre'l cap a l'interior.

Bones obertures de vidre orientades al sud per l'entrada de sol a l'hivern, però de molt baixa emissivitat i protegits amb persianes per evitar pèrdues a la nit.

Instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, per l'autoconsum de l'habitatge i per la recàrrega del vehicle elèctric.

La Setmana Europea Sostenible és una campanya de conscienciació a nivell europeu que busca un model energètic basat en la producció d'energia neta i segura i el consum eficient d'aquesta, sota el prisma de reduir les emissions de CO2 principal causant del canvi climàtic. Durant aquesta, els municipis adherits es comprometen a divulgar bones pràctiques, iniciatives i idees sobre energia sostenible, amb l'enfocament d'anar "empoderant” consumidors i ciutadans.

L'Ajuntament de Lleida, dins aquest marc està realitzant una campanya d'assessorament en l'estalvi i deficiència energètica per a habitatges de Lleida, així com per a les famílies vulnerables amb risc de pobresa energètica, dins la qual ha assessorat 140 famílies des que es va iniciar fins ara.

Et destaquem...