Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Les visites guiades al llegat de Joan Oró comencen aquest diumenge

Les visites guiades al llegat de Joan Oró comencen aquest diumenge

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida, que aquesta setmana es va posar en funcionament, allotja una exposició permanent del científic que recorre la trajectòria professional i personal del científic lleidatà i presenta un recull d'objectes personals del doctor Oró, molts d'ells inèdits, cedits principalment per la seva família

Data publicació: Dissabte 24, juny del 2017


Imatge de la notícia Les visites guiades al llegat de Joan Oró comencen aquest diumenge

Les visites guiades al llegat de Joan Oró, que organitza la Paeria mitjaçant la Fundació Lleida 21, comencen aquest diumenge al Museu del Clima i la Ciència de Lleida que allotja una exposició permanent del científic que recorre la trajectòria professional i personal del científic lleidatà i presenta un recull d’objectes personals del doctor Oró, molts d’ells inèdits, cedits principalment per la seva família.

Amb aquestes visites guiades i gratuïtes, que es faran els diumenges (de 10 a 13 hores) i els dimecres (de 19 a 21 hores), es pretén posar a l’abast de tothom el llegat del científic lleidatà Joan Oró. El llegat està format per diaris personals, apunts, treballs científics, fotografies i altres objectes. Un dels elements més representatius que Lleida conserva vinculat a la vida de Joan Oró és la reproducció de la lluna emprada per la NASA per al projecte de l’Apol·lo 11, en què va treballar el científic, i que ha estat cedida per la NASA. El llegat Oró també engloba prop d’una vintena de documents gràfics originals de la NASA, amb fotos, plànols i altres, així com 25 meteorits i dues maquetes de la lluna i mart.

El llegat inclou una dotzena de quaderns de notes manuscrites originals del doctor Oró, quadres, diapositives de cartró, una cinta de cinema de 16mm amb el NODO i una quarantena de llibres de temàtiques variades com astronomia, biologia i documentació original de la NASA. Entre altres curiositats també s’exposarà un Macintosh original i una càmera Polaroid. També hi ha els reconeixements al científic lleidatà, entre ells, quatre medalles.

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida oferirà una àmplia varietat d’activitats familiars i científiques gratuïtes centrades en el coneixement del clima i el medi ambient. Les activitats es poden consultar al web http://sostenibilitat.paeria.cat/

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on també tindran un gran pes activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d'un nou espai públic de 5 hectàrres al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.

Et destaquem...