Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/La Pedalada Popular de la Setmana de la Mobilitat sortirà del Parc de Santa Cecília i recorrerà 14 carrers del centre de la ciutat

La Pedalada Popular de la Setmana de la Mobilitat sortirà del Parc de Santa Cecília i recorrerà 14 carrers del centre de la ciutat

Tindrà lloc el dia 24 de setembre i cobrirà un circuit de 5 quilòmetres

Data publicació: Dijous 14, setembre del 2017


Imatge de la notícia La Pedalada Popular de la Setmana de la Mobilitat sortirà del Parc de Santa Cecília i recorrerà 14 carrers del centre de la ciutat

L'Ajuntament de Lleida ha realitzat 147 accions en el darrer any adreçades a millorar la mobilitat de manera transversal

'Mobilitza't per un aire més net!', lema de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura a Lleida


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i el coordinador de la Pedalada, Sergi Escobar, han presentat aquest matí els actes de la Setmana europea de la Mobilitat Sostenible i Segura a Lleida, que aquest any té com a lema "Mobilit-za't per un aire més net!” i acte central, la Pedalada Popular del dia 24 de setembre.

Lleida s'adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, per dissetena vegada consecutiva, per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, que permeten la reducció de la contaminació, dels accidents i en definitiva la millora de la qualitat de vida als carrers de la ciutat. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que aprofitant la Setmana l'Ajuntament vol posar de relleu les accions que s'han fet a la ciutat en els àmbits de la seguretat vial, mobilitat a peu- facilitant-la-eixamplament de voreres- o la mobilitat amb bicicleta ( fa pocs dies es presentava l'últim tram al Pont de la Universitat, la connexió marge esquerra i dreta i s'està arribat a gairebé 40km de carril bici). Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat, el paer en cap ha volgut destacar també les estadístiques positives que ofereix la nova mobilitat en bus des que es van implantar els canvis i que demostren que responen a les necessitats, i també la mobilitat en taxi. Finalment, des d'un punt de vista de sostenibilitat energètica, l'Alcalde ha remarcat que s'ha treballat en mobilitat elèctrica.

En la mateixa línia, el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larros,ha remarcat que la mobilitat sostenible es treballa tot l'any en de manera transversal i que s'han realitzat 147 accions en clau de millora de la mobilitat a Lleida "especialment, amb la vocació de mobilitat sostenible”. En aquest sentit Larrosa ha remarcat els avenços realitzats també en la pacificació del trànsit amb actuacions com les que es faran als carrers de l'entorn de l'Avinguda del Segre amb noves regulacions semafòriques, i en les infraestructures que requereixen les noves formes de mobilitat, com el vehicle elèctric. El tinent d'alcalde ha explicat que probablement demà es posarà en marxa el segon punt de càrrega de vehicle elèctric a Lleida.

El canvi de recorregut de la Pedalada Popular és la principal novetat d'aquest any. Partirà del Parc de Santa Cecília i circularà pels carrers Camp de Mart, Balmes, Rambla d'Aragó, Avinguda Catalunya, Pont dels Instituts, Avinguda de l'Estudi General, Avinguda Doctora Castells, Avinguda d'Alacant, Avinguda Victoriano Muñoz, Pont de Príncep de Viana, Carrer Princep de Viana, Avinguda Prat de la Riba i Carrer d'Onofre Cerveró per finalitzar al Parc de Santa Cecília.

El coordinador de la Pedalada, Sergi Escobar, ha explicat que aquest any "és molt cèntrica i més urbana i amb un recorregut urbà i compacte, amb molta zona de carril bici i un circuit on es pugui veure un gran grup i que gaudeixin del recorregut per la ciutat”.

La Pedalada començarà a les 11h i de les 9.30h a les 10.30h es farà la recollida de matrícules. El circuit té cinc quilòmetres i està plantejat exclusivament per a vehicles de dues rodes. Es recomana l'ús del cas i és obligatori pels menors de 16 anys.

Al final de la pedalada, a la plaça de Santa Cecília hi haurà un circuit d'educació vial en bicicleta per a menors de 12 anys facilitat per l'ATM Lleida, animació musical i exercicis de fitness, organitzat per EKKE, punt de manteniment de bicicletes, per gentilesa de Cicles Fransi, es donarà un tast de fruita de l'Horta de Lleida (gentilesa d'EKKE) i també beguda per als assistents.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura també s'organitza la cursa de mitjans de transport urbà, adreçada als escolars de secundària. Aquesta activitat, que s'organitza conjuntament amb l'ATM de Lleida tindrà lloc el dia 5 d'octubre a les 9.30h. En aquesta ocasió hi participaran 4 centres de secundària de la ciutat de Lleida i partiran de cada centre fins arribar a la plaça de Sant Joan. Des de cada centre sortiran 4 grups representant els 5 mitjans de transport: un grup a peu, un altre en bicicleta, un altre en bus i un altre en transport privat. A l'arribada es farà balanç del temps que ha tardat cada mitjà i del cost econòmic i ambiental de cada opció.

Mobilitat compatible amb un desenvolupament urbà sostenible

Els objectius principals de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són:


Estimular una mobilitat compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics, sobre la salut de les persones,

Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, versus la utilització del vehicle privat motoritzat.

Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.


Aquesta celebració d'àmbit europeu implica al voltant de 2500 municipis, els quals durant les mateixes dates organitzen diverses activitats per a la ciutadania.

Et destaquem...