Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L’Horta de Lleida s’obre a la ciutadania

L’Horta de Lleida s’obre a la ciutadania

Amb jornades de portes obertes a diverses explotacions agràries i ramaderes, que inclouen visites guiades, degustacions i venda directa dels agricultors. Totes les activitats són gratuïtes

Data publicació: Dimarts 07, novembre del 2017


Imatge de la notícia L’Horta de Lleida s’obre a la ciutadania

L’Horta de Lleida s’obre el proper cap de setmana a la ciutadania a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor aquest espai tan singular de Lleida, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

L’objectiu d’aquesta activitat és que els lleidatans i lleidatanes de Lleida coneguin de primera mà mitjançant jornades de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes com és el dia a dia dels pagesos, les fruites i verdures que es conreen, les formes de conreu, la maquinària que s’utilitza, els processos de manipulació i confecció de productes, etcètera.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha destacat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat de l’Horta i atansar les seves peculiaritats a la ciutadania a través d’un un ampli ventall d’activitats gratuïtes. En les visites, a més de conèixer els valors de l’Horta i l’activitat agrària més tradicional, es podran descobrir altres activitats més innovadores com la producció ecològica, l’elaboració de melmelades, el cultiu de plantes aromàtiques i fins hi tot un projecte d’agricultura terapèutica.

Dissabte 11 de novembre tindran lloc les següents activitats:

Hort a la carta (Camí de Rufea): Producció i venda directa d’hortalisses ecològiques. Les tècniques tradicionals per la producció d’hortalisses i ecològiques de qualitat. Visita a les 10.30 i a les 16 hores.

Codi 0 (Partida de Montcada): Cria de gallines ponedores ecològiques. Descobreix com és una granja de gallines felices de veritat! Visita a les 11 i a les 12 hores.

Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

Punteco (Partida Sot de Fontanet): Visita a l’hort escolar i terapèutic de Punt Eco i descobreix els beneficis de l’hort per la salut. Visita a les 12 i a les 13 hores.

Fruites Blanch (Partida de Granyena): Dels arbres fruiters a l’obrador artesanal d’elaboració de melmelades. Visita a les 16 i a les 17 hores.

Diumenge 12 de novembre les activitats organitzades són:

Els regs tradicionals de Pinyana (Partida de Vallcalent): Visita guiada de descoberta dels regs tradicionals de l’Horta de Lleida. A càrrec de la Junta de Sequiatge de Lleida. Visita a les 11 hores.

Aromes de Can Roselló (Camí d’Albatàrrec): Visita per descobrir el cultiu de lavanda i les seves aplicacions en aromateràpia. Exposició de pintures dels camps de lavandes i degustació de xocolata calenta amb aroma de lavanda. Visita a les 12 hores.

Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

Per arribar a les explotacions es pot consultar el plànol a la web de la regidoria de l’Horta o a través d’un codi QR en el fulletó editat sobre l’activitat Benvinguts a l’Horta de Lleida.

 

Tríptic Benvinguts a l'Horta de Lleida (337,6 KB)

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...