Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L'alcalde Ros anima als pagesos a treballar plegats perquè la qualitat dels productes de l'Horta sigui reconeguda arreu

L'alcalde Ros anima als pagesos a treballar plegats perquè la qualitat dels productes de l'Horta sigui reconeguda arreu

El paer en cap lliura els Premis Horta de Lleida a Joaquim Clop i Melmelades i Conserves

Data publicació: Dissabte 21, gener del 2017


Imatge de la notícia L'alcalde Ros anima als pagesos a treballar plegats perquè la qualitat dels productes de l'Horta sigui reconeguda arreu

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha animat als pagesos a treballar plegats per associar el concepte de qualitat a la producció agrària i ramadera de l’Horta de Lleida. El paer en cap ha fet aquesta afirmació en l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Horta de Lleida, instituïts per la Comissió Territorial de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, que han estat atorgats a Joaquim Clop, per la seva trajectòria, i a Melmelades i Conserves Blanch, per la innovació.

“Si associem producte de l’Horta de Lleida amb el concepte qualitat, no només estarem beneficiant a la producció que surt de casa nostra, sinó que paral·lelament se’n beneficiarà tot el país”, ha dit l’alcalde.

El paer en cap ha felicitat a l’Associació Cultural Els Pagesos, que ha acollit l’acte dels premis Horta de Lleida dins de la programació d’actes de la festivitat de Sant Antoni Abat, a la Comissió Territorial de l’Horta i als guanyadors dels premis. “Un, perquè en el sector del porc, on Lleida és representativa en l’àmbit europeu, rep el reconeixement per una excel·lent trajectòria; i l’altre, perquè destaca en un altre sector capital de la nostra economia, el de la fruita. Però ho fa vinculant la producció a la transformació, aplicant valor a la fruita, que és un nou concepte agroalimentari”.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha participat en l’acte, conjuntament amb el president de l’Associació Els Pagesos, Marc Vives, i el vicepresident, Joan Antoni Boldú.

Larrosa ha agraït la tasca que fan cada dia els pagesos de l’Horta, tant amb les seves reivindicacions com amb la seva vocació i voluntat de cooperació i complicitat amb la Paeria. També ha tingut paraules d’agraïment per la Comissió Territorial de l’Horta, un espai que ha de convertir-se en referent internacional des del punt de vista agrari, ha dit.

Joaquim Clop i Melmelades i Conserves Blanch han rebut com a premi un parell d’aquarel·les de Joaquim Ureña, el pintor que ha sabut reflectir excel·lentment els paisatges de l’Horta de Lleida, segons ha dit l’alcalde en el moment de lliurar els obsequis.

Et destaquem...