Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L’Ajuntament de Lleida recupera el monument de la Creu del Batlle

L’Ajuntament de Lleida recupera el monument de la Creu del Batlle

Amb la reconstrucció es dóna resposta a les peticions dels veïns i veïnes de les partides de l’Horta properes a la creu del terme.

Data publicació: Dimecres 27, desembre del 2017


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida recupera el monument de la Creu del Batlle

Imatge: ©Hermínia Sirvent

Amb la reconstrucció es dóna resposta a les peticions dels veïns i veïnes de les partides de l’Horta properes a la creu del terme

L’Ajuntament de Lleida ha recuperat el monument de la Creu del Batlle i l’ha retornat al seu emplaçament original a la rotonda de la N-II, cruïlla amb el camí de Malgovern (accés a la partida de la Caparrella). La reconstrucció ha aprofitat aquells elements singulars existents i ha completat la falta de fust amb un element de tecnologia actual com és l’acer, realitzant una composició classicista i cromàtica d’acord a la composició original.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, acompanyat del president de la Comissió Territorial de l’Horta, David Melé, i els tècnics municipals ha visitat el monument restaurat i ha explicat que es tracta de la reconstrucció d’un element pràcticament desaparegut del que resten pocs elements originals. “El projecte de restauració s’ha portat a terme per la voluntat municipal de reconstruir aquest element simbòlic, i es dóna resposta, d’aquesta manera, a les peticions dels veïns i veïnes de les partides de l’Horta properes al monument”, ha dit el regidor.

Tot seguit ha afegit que “és important que l’Ajuntament actuí de forma decidida en aquests elements de caràcter patrimonial i simbòlics a l’Horta”, i s’ha congratulat haver pogut materialitzar en aquest àmbit dos fets importants aquesta mateixa setmana, el d’avui i el del passat dilluns, amb la formalització del conveni pel convent de Sant Ruf.

Per la seva part, David Melé ha agraït la tasca de la Regidoria de l’Horta i dels tècnics municipals, que permet dignificar un espai en recuperar un símbol, que a més del seu valor històric, uneix a diferents partides de l’Horta.

La restauració es tracta d’un projecte de reconstrucció d’un element de tipus simbòlic i escultòric amb la finalitat de conservar la seva història. La Creu del Batlle és una creu de terme, element de propietat municipal, traslladada d’una altra situació anterior a l’emplaçament actual a l’interior de la zona central enjardinada de la rotonda de la cruïlla especificada. El monument està situat en el centre del cercle enjardinat un basament conformat per una plataforma esglaonada de planta octogonal, on el seu centre hi ha la basa pròpiament dita del pilar inexistent de l’antiga creu.

 

Imatge: ©Hermínia Sirvent

Et destaquem...