Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L’Ajuntament de Lleida presenta el nou sistema de transport públic per l’Horta que triplicarà l’abast de l’actual sense apujar el preu

L’Ajuntament de Lleida presenta el nou sistema de transport públic per l’Horta que triplicarà l’abast de l’actual sense apujar el preu

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha presentat el projecte a la comissió de l’Horta, que farà anar taxis en lloc d’autobusos per millorar el servei als veïns, que comptaran amb 32 parades a les partides i 3 al centre urbà. Es posa en marxa la nova aplicació de geolocalització de les cases de l’Horta.

Data publicació: Dijous 11, gener del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida presenta el nou sistema de transport públic per l’Horta que triplicarà l’abast de l’actual sense apujar el preu

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest matí a la Comissió Territorial de l’Horta el projecte del nou sistema de transport públic per l’Horta, que substituirà a l’actual autobús a demanda. Es farà mitjançant taxis gestionats per la concessionària Autobusos de Lleida, sense que això suposi un increment tarifari pels veïns. Permetrà “multiplicar per tres l'abast territorial i de població, a partir d'una anàlisi prèvia de les zones amb més densitat de veïns”, ha explicat Larrosa. Això ha de facilitar que “els veïns de l'Horta guanyin en confort i qualitat i s'acostin als serveis que tenen els que viuen a la trama urbana, tot i que és difícil”, ha afegit.

El sistema, que estarà integrat amb el sistema de transport de l’ATM, es posarà en marxa ben aviat amb un pla pilot, que mantindrà les quatre franges horàries que tenia el servei d’autobús, però abastant moltes més partides. Hi haurà 32 parades en diferents punts de l’Horta i tres en indrets neuràlgics del centre urbà, com són l'estació del ferrocarril, la d'autobusos i la plaça Ricard Viñes. “És un salt qualitatiu extraordinari i estem molt contents amb els serveis tècnics municipals i com a regidor de l'Horta per poder complir aquest compromís amb els veïns”, ha assegurat Larrosa. Tall de veu de Fèlix Larrosa

Ara s’està treballant en concretar l’acord amb l’ATM, ja avançat, i, per part de la concessionària dels autobusos, amb les companyies de taxis per obrir un procediment concursal que doni opció a participar a totes les empreses.

App de geolocalització

D’altra banda, la comissió de l’Horta també ha donat compte de la posada en marxa de l'aplicació de geolocalització de les torres. Ja està en funcionament en un dels principals sistemes operatius existents i aviat es podrà descarregar en l’altre més habitual. De moment, ha explicat el regidor, incorpora informació bàsica de caràcter públic dels domicilis, a l’espera d’ampliar-la per facilitar la tasca dels serveis d’emergència com Bombers, Mossos i Guàrdia Urbana. Per tal de fer-ho, s'enviarà un escrit a tots els veïns de l'Horta perquè puguin introduir-hi més informació de casa seva, que pot ser important a l'hora de necessitar l'ús dels serveis d'emergència a l'Horta.

Reglament de la marca Horta

A la comissió s’ha tractat a més sobre l'inici de la tramitació del reglament que ha d'establir les regles de joc per la utilització de la marca de l'Horta de Lleida, que es va presentar a la tardor. Els membres de la comissió han debatut sobre la importància que ha de tenir l'òrgan de gestió de la marca, els àmbits on ha de tenir presència i la seva estratègia de comunicació i marketing, entre altres aspectes.

Per últim, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, ha reiterat la petició a la Generalitat per tal que s’augmenti la dotació de Mossos d’Esquadra a la ciutat de Lleida i en especial a l’Horta, arran de la preocupació expressada pels representants veïnals per robatoris a les partides.

 

136522.png Presentació sobre el Bus de l'Horta a demanda

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...