Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Jornada de treball del projecte Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible

Jornada de treball del projecte Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible

Es tracta d’un programa europeu que té per objectiu sensibilitzar sobre el valor dels rius, promovent les seves qualitats i protegint-les, alhora que fomenta el seu ús i gaudi L’Ajuntament de Lleida ha rebut la subvenció de 417.510,87 euros per a la millora i promoció ecoturística del riu Segre

Data publicació: Diumenge 06, maig del 2018


Imatge de la notícia Jornada de treball del projecte Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible

@Ajuntament de Lleida

El Centre d’Interpretació de la Mitjana ha acollit aquesta setmana una reunió de treball del projecte Interreg-Poctefa “Turisme Transfonterer Fluvlial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”, cofinançat amb fons FEDER. El projecte Interreg-Poctefa, és un programa europeu de cooperació territorial, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra

La jornada de treball ha aplegat membres de les delegacions dels 6 socis participants en el projecte, que són la Communaute Urbaine Perpignan Mediterrane, com a cap de llista, l’Oficina de Turisme de Perpignan, el Consorci del Ter, l’Ajuntament de Girona, i per part de Lleida, Turisme de Lleida i el mateix Ajuntament de Lleida.

La reunió ha permès debatre sobre el pla de treball d’aquest projecte triennal, que s’allargarà fins al 2020, i que té per objectiu sensibilitzar sobre el valor dels rius, promovent les seves qualitats i protegint-les, alhora que es fomenta el seu ús i gaudi per part dels ciutadans i turistes. Així, es crearà un nou producte turístic transfronterer entorn del turisme fluvial dels 4 rius Têt, Ter, Fluvià i Segre, associat al patrimoni natural i cultural dels rius. Durant el desenvolupament del projecte es milloraran infraestructures verdes i blaves dels rius i es millorarà la qualitat ecològica i la biodiversitat dels espais, per facilitar la recepció de turistes.

L’Ajuntament de Lleida ha rebut la subvenció de 417.510,87 euros per a la millora i promoció ecoturística del riu Segre. En el cas de Lleida, es promocionaran els espais naturals com el Parc de la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea i els punts d’interès històric i cultural vinculats al riu Segre dins del municipi i es millorarà i ampliarà el camí del riu que uneix tots aquests espais.

Et destaquem...