Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Inici de la campanya de collita de plantes aromàtiques a l’Horta de Lleida

Inici de la campanya de collita de plantes aromàtiques a l’Horta de Lleida

Àngel Ros: “La Paeria plantejarà a GlobaLleida l’impuls de projectes innovadors per desenvolupar d’una manera més intensiva aquest sector econòmic”

Data publicació: Dimecres 27, juny del 2018


Imatge de la notícia Inici de la campanya de collita de plantes aromàtiques a l’Horta de Lleida

©Ajuntament de Lleida

Les plantes aromàtiques són un dels cultius en alça a l’Horta de Lleida, que veu com aquests dies els camps de lavanda arriben al seu màxim esplendor, amb un característic color lilós, per l’inici de la collita. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “l’Horta de Lleida, tradicionalment associada als cereals i la fruita, diversifica i innova i avui en dia incorpora també el cultiu de plantes aromàtiques amb la finalitat d’obtenir olis per a cosmètica i alimentació, mantenint el concepte de cultiu 100% ecològic”.

El paer en cap ha visitat, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, la finca d’Aromes de Can Rosselló, ubicada a la partida de Copa d’Or i Sot de Fontanet i que va ser guardonada al gener amb un dels Premis Horta. Allí ha pogut presenciar l’inici a la campanya de recollida de plantes aromàtiques d’aquest cultiu floral, que es du a terme de forma mecanitzada, amb maquinaria específica que, en aquest cas, ha arribat procedent del Pirineu.

El paer en cap ha recordat que l’Ajuntament de Lleida ha desenvolupat recentment la marca Horta de Lleida, associada als conceptes de qualitat i innovació, que encaixa perfectament amb aquests nous cultius. “Les plantes aromàtiques i el seu tractament industrial posterior en són un exemple clar, com també ho són les diferents varietats de productes fructícoles que s’hi desenvolupen”, ha afirmat Ros, qui ha remarcat el gran potencial de l’Horta de Lleida, que es manifesta mitjançant la recerca i la innovació, com en els diferents sectors empresarials.

Finalment, el paer en cap ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida plantejarà a GlobaLleida impulsar els projectes per desenvolupar d’una manera intensiva aquest sector econòmic, vinculat a la innovació agrària i el desenvolupament de l’Horta de Lleida, amb l’objectiu d’assolir la massa crítica que faci rentables aquest tipus de conreus.

Et destaquem...