Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Estació d'anellament d'ocells a Rufea

Estació d'anellament d'ocells a Rufea

La Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat programa l'activitat amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Ocells

Data publicació: Dilluns 09, octubre del 2017


Imatge de la notícia Estació d'anellament d'ocells a Rufea

El primer cap de setmana d'octubre se celebra el Dia Mundial dels Ocells de manera multitudinària a la major part d'espais naturals protegits, amb l'objectiu d'acostar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l'interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que les afecten.

Lleida s'ha sumat a la celebració del Dia Mundial dels Ocells, amb una activitat d'anellament d'ocells als Aiguamolls de Rufea i un itinerari de descoberta de l'espai, organitzats per la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

Unes 50 persones han participat durant tot el matí del diumenge en aquestes activitats. S'han capturat 49 ocells, de 10 espècies diferents, i s'han pogut observar de prop el mosquiter, el pitroig, la merla, el tord, la mallerenga cuallarga, el tallarol de casquet, el gratapalles, el rossinyol bord, entre d'altres. A més, els assistents també han pogut aprendre com s'anellen, mesuren i pesen els ocells, així com a observar els canvis en el plomatge o la quantitat de greix que acumulen per poder fer les migracions.

També s'ha fet una visita guiada als Aiguamolls de Rufea per conèixer com s'han recuperat, quines són les plantes més abundants i observar altres ocells com els martinets, esplugabous, bernats pescaires, gallinetes d'aigua, fotges i milans, entre altres.

Els adults i molt especialment els nens i nenes, que han participat, han pogut observar a la mà com són els ocells i han ajudat a alliberar-los després de l'anellament.

Aquesta activitat forma part del programa d'ecoactivitats, que organitza la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, per tal d'oferir l'oportunitat de conèixer els nostres espais naturals més propers.

Et destaquem...