Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/En marxa un programa de voluntariat i millora del benestar dels animals de companyia

En marxa un programa de voluntariat i millora del benestar dels animals de companyia

El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i la presidenta de l'Associació de Voluntaris del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Lleida, Cristina de Dios, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual es posa en marxa una plataforma de voluntariat que té l'objectiu de millorar les condicions de vida dels animals, augmentar el seu benestar i fomentar les adopcions La Paeria rehabilitarà el Centre Municipal d'Acollida d'Animals de Companyia ubicat a la Caparrella

Data publicació: Dimarts 25, juliol del 2017


Imatge de la notícia En marxa un programa de voluntariat i millora del benestar dels animals de companyia

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i la presidenta de l’Associació de Voluntaris del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida, Cristina de Dios, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual es posa en marxa una plataforma de voluntariat que té l’objectiu de millorar les condicions de vida dels animals, augmentar el seu benestar i fomentar les adopcions.

L’Ajuntament de Lleida formalitza amb aquest conveni el seu interès en atansar la ciutadania a la realitat dels animals abandonats i, també, es promou que els animals de companyia que s’han abandonat trobin una família que els adopti. Per la seva banda, l’Associació de Voluntaris es compromet a fomentar les adopcions, promoure les donacions de material en benefici dels animals i impartir un curs de formació a tots els voluntaris.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha destacat que gràcies a l’acció del voluntariat s’aconseguirà tenir animals més sociables i, també, més adaptables. Actualment prop d’un 30% dels lleidatans i lleidatanes tenen animals de companyia, una xifra molt significativa que “ens esperona per avançar en temes de convivència i estima vers els animals”. “Els voluntaris fomentaran les adopcions i, també, ajudaran a augmentar el benestar animal a través de passeig d’animals, dutxes, raspallats, etcètera, a més a més de promoure la socialització dels animals”, ha conclòs el regidor.

Totes les persones interessades en fer-se voluntàries s’han d’inscriure a través del web adopcionscaaclleida@gmail.com. La captació de voluntaris s’iniciarà el mes de setembre.

El conveni signat avui sorgeix fruit de la moció presentada per la Protectora d’Animals Lydia Argilés, Progat Lleida, Proteger los Inocentes, Amics dels Gats de La Floresta, Protectora d’animals de Seròs i Gossos Lleida, que el Ple Municipal va aprovar per unanimitat el pasat mes d’octubre de 2016.

Cal recordar que la Paeria està duent a terme la campanya informativa “El seu món ets tu”, que té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania vers el problema de l’abandonament dels animals.

Projecte per rehabilitar el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui un projecte per rehabilitar el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia ubicat a la Caparrella, amb l’objectiu d’augmentar el benestar i el confort dels animals de companyia. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha explicat que amb la reforma de les instal·lacions, que s’iniciarà passat l’estiu, es dóna un salt important en el servei d’acollida d’animals de companyia a la ciutat de Lleida.

Per la seva banda, el responsable del projecte, l’arquitecte Josep Maria Puigdemasa, ha explicat que el projecte de reforma es realitzarà en diverses fases. La primera de les fases contempla la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals, uns espais que permetran augmentar les zones assolellades. També està previst ampliar la zona de gats i dotar els espais lliures de més ombra amb la plantació d’arbrat i enjardinament. La segona fase inclou també actuacions als edificis i la creació de circuits o recorreguts de passeig.

La inversió prevista és de 120.000 euros.

Et destaquem...