Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/El Pla del Riu Segre a Lleida centra el debat del II Fòrum sobre l’Aigua

El Pla del Riu Segre a Lleida centra el debat del II Fòrum sobre l’Aigua

La Llotja es converteix el proper 9 de maig en un espai de trobada i debat entre institucions públiques, agents privats, sectors acadèmics i agrícoles i societat civil sobre la relació entre el riu Segre i la ciutat de Lleida

Data publicació: Dissabte 05, maig del 2018


Imatge de la notícia El Pla del Riu Segre a Lleida centra el debat del II Fòrum sobre l’Aigua

©Hermínia Sirvent

La Llotja acollirà el proper 9 de maig la segona edició del Fòrum de l’Aigua, un espai de trobada i debat entre institucions públiques, agents privats, sectors acadèmics i agrícoles i societat civil per la construcció d’una gestió sostenible i participada de l’aigua.

En el certamen es presentarà i debatrà la proposta del Pla del Riu Segre a Lleida que ha elaborat l’Ajuntament de Lleida, un document que fa una diagnosi acurada de les característiques, les oportunitats, els problemes i els actius del riu Segre al seu pas pel nostre municipi. També defineix les línies estratègiques per a la millora de la relació entre el riu i la ciutat i els usos ciutadans, des d’un punt de vista cultural, ambiental, d’oci i esportiu. La presentació anirà a càrrec de Josep Maria Palau, biòleg i membre de l’equip redactor del document. També es presentaran les principals línies d’acció del projecte Interreg Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS) en el que participa Lleida, conjuntament amb els Ajuntaments de Perpinyà i Girona, per millorar els rius i plantejar una estrategia de promoció turística transfronterera. Una vegada finalitzada la seva intervenció s’obrirà una taula de debat per recollir suggeriments, aclariments i propostes de millora.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la iniciativa del Fòrum de l’Aigua impulsada per la Paeria, pretén establir un marc de reflexió sobre l’estratègia de l’ús de l’aigua, així com compartir, debatre i proposar bones pràctiques en la seva gestió, promoure actuacions i campanyes conjuntes de sensibilització i crear un espai de participació dels actors implicats en la gestió.

El primer Fòrum de l’Aigua es va celebrar el passat mes de desembre amb la presentació del treball “Una estratègia de l’aigua per a Lleida. Elements de reflexió i debat”, a càrrec del geògraf i professor de la Universitat de Lleida, Ignasi Aldomà. El document forma part d’un treball encarregat per l’Ajuntament de Lleida, on es planteja el paper de Lleida com capital en el centre d’una estratègia ponentina de l’aigua, l’adaptació del regadiu als canvis tecnològics i de les estructures productives, l’aigua com a primera necessitat urbana, pel consum de boca, industrial i altres i l’aigua com a element cabdal en el servei del benestar.

Et destaquem...