Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Noves reflexions sobre el medi ambient al Museu del Clima i de la Ciència

Noves reflexions sobre el medi ambient al Museu del Clima i de la Ciència

El catedràtic i biòleg Joandomènec Ros diserta sobre el seu llibre i sobre els senyals que ens envia la natura

Data publicació: Divendres 15, setembre del 2017


Imatge de la notícia Noves reflexions sobre el medi ambient al Museu del Clima i de la Ciència

El Museu del Clima i de la Ciència ha acollit aquest vespre la presentació de ‘Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient', del biòleg i catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, Joandomènech Ros, que ha estat presentat per la catedràtica d'Edafologia de la UdL Rosa Poch.

Joandomènec Ros, un dels biòlegs i divulgadors més reputats de Catalunya, pretén amb aquest llibre crear opinió sobre la problemàtica del medi ambient i la necessitat de cuidar-lo i mantenir-lo.

Per què cal seguir reflexionant sobre el medi ambient?, es pregunta l'autor.

Per què no hem dit tot el que cal sobre la galdosa situació del medi ambient?; la crisi econòmica no només n'amaga els problemes (i regateja o nega els pressupostos que ens calen per redreçar-lo), sinó que ens vol fer creure que els maldecaps econòmics del món són més importants que els ambientals, la qual cosa no és certa, segons l'investigador

"I no, no s'ha dit tot sobre medi ambient, especialment perquè, quan sembla que la societat és més conscient de la problemàtica ambiental, quan ja ens hem (mig) acostumat a reciclar les deixalles, a estalviar els recursos i a respectar la natura, els missatges mediàtics es fan cada cop més deixatats, més banals, més propis del show business que de l'aula docent. I no es fa la connexió entre la crisi econòmica i la crisi ambiental", segueix dient l'autor.

Joandomènec Ros també és president l'Institut d'Estudis Catalans, i membre del consell científic de diversos centres de recerca i parcs naturals europeus. A la seva tasca científica (centrada en l'ecologia marina) s'han afegit diverses obres destinades al públic general i centrades en l'ecologia. Un bon exemple és aquest llibre que avui s'ha presentat al Museu del Clima i de la Ciència de Lleida, dividit en set apartats amb reflexions sobre temes com la diversitat i els recursos energètics. Un altre llibre necessari perquè, com escriu l'autor, "no hem dit tot el que cal, sobre medi ambient”.

Et destaquem...