Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Ecodescoberta sobre els insectes de Lleida

Ecodescoberta sobre els insectes de Lleida

Aquest curs, que s'emmarca dins el programa d'Ecoactivitats de l'Ajuntament de Lleida, ha coincidit amb el Dia de les Papallones, que se celebra per cinquè any a Catalunya.

Data publicació: Diumenge 11, juny del 2017


Imatge de la notícia Ecodescoberta sobre els insectes de Lleida

Aquest dissabte a Lleida s’ha organitzat un curs de descoberta dels principals insectes dels entorns naturals més propers. A través d’un recorregut al bosc de ribera de la Mitjana i a un camp d’alfals abandonat, conduït per Matilde Eizaguirre, professora d’entomologia, i Carmen López, investigadora, ambdues de la Universitat de Lleida, s’han pogut observar diversos insectes, en una època tan activa com és la de la pol·linització.

Entre els insectes observats podem destacar exemplars de libèl·lules, papallones, escarabats (cantàrids, cucurliònids i elatèrids), heteròpters (esculèrids, mírids i bernats) dípters (mosca de la fruita, sírfids), homòpters (pugons) i neuòpters (crisopes). En acabar el recorregut, s’han pogut observar les espècies recollides amb el suport de lupes binoculars, observant així insectes adults, larves, pupes, postes d’ous,... a més d’altres curiositats com les ganyes d’om.

La proposta s’ha dut a terme coincidint amb la celebració del Dia de les Papallones, que es commemora per cinquè any consecutiu a Catalunya, i que pretén difondre el món de les papallones (lepidòpters).

Els lepidòpters, del grec lepis (escates) i pteron (ales), formen part de la comunitat d’insectes amb més atracció per l’ésser humà. Les seues formes i colors ens sedueixen i la seva presència ens acompanya en les passejades de primavera i estiu. Alhora, són un bioindicador ambiental per excel·lència, i la seva presència ens garanteix un molt bon estat de salut de l’indret on les trobem.

Aquest curs s’emmarca dins el programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida, amb l’objectiu de promocionar el coneixement i el contacte amb la Natura. Tal com s’ha ressaltat durant la celebració del dia Internacional del Medi Ambient d’enguany, és de gran importància promoure el contacte i la vinculació de la ciutadania respecte a la Natura, per gaudir dels beneficis físics, psíquics i ambientals i permetre l’harmonització per prosperar.

Les properes activitats del programa Ecoactivitats de primavera-estiu són l’ecodescoberta ‘Visita tècnica a un habitatge de "consum d'energia zero" de Lleida’, que tindrà lloc el pròxim diumenge 18 de juny, i una ‘visita guiada al vespre al parc de la Mitjana’, l’1 de juliol.

Més informació i inscripcions: http://sostenibilitat.paeria.cat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/ecoactivitats#Juny

Et destaquem...