Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Celebració del Dia Mundial del Sanejament a Lleida amb una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals

Celebració del Dia Mundial del Sanejament a Lleida amb una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals

Aquest diumenge ha tingut lloc una visita guiada a aquestes instal·lacions, que depuren cada dia uns 70.000 metres cúbics d’aigua del clavegueram.

Data publicació: Dilluns 20, novembre del 2017


Imatge de la notícia Celebració del Dia Mundial del Sanejament a Lleida amb una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Aquest passat diumenge s'ha celebrat una visita guiada a les instal·lacions de l'Estació depuradora d'aigües residuals de Lleida, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Sanejament d'Aigua. L’activitat ha donat a conèixer quin és el recorregut que fa l’aigua des que surt de casa nostra fins que és abocada al riu, tot passant pels diferents tractaments que permeten “netejar” l’aigua d’una part important dels abocaments que es fa durant el seu ús, i que queden dissolts com poden ser la matèria orgànica i els sabons.

A Lleida, cada dia es depuren uns 70.000 m³ d’aigua del clavegueram abans de ser abocats al riu. Durant la visita també s’ha fet palesa la importància de no llençar objectes sòlids (com les tovalloletes humides), greixos, ni químics, elements tòxics, o excessos de sabó pels desguassos de casa, ja que generen dificultats tècniques en la seva depuració i afecten la qualitat de l’aigua que després s’aboca al riu, malgrat la depuració.

La depuradora d’aigües residuals va entrar en funcionament a Lleida l’any 2000, i simula el funcionament del procés d’autodepuració d’un riu en el qual hi ha processos físics (de decantació), químics (dissolucions) i biològics.

La visita, s’ha realitzat coincidint amb el Dia Mundial del Sanejament de l’Aigua, que es celebra el 19 de novembre. Aquest dia va ser designat des del 2013 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per crear consciència i actuar per fer front a la crisi global de sanejament, un tema sovint oblidat i ple de tabús. Actualment, més de 2,4 bilions de persones estan lluitant al món per mantenir l’aigua sanejada i defensar-se de les malalties que pot provocar la manca de sanejament.

Aquesta visita forma part del programa d’EcoActivitats 2017 que organitza la Regidoria de Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida. Aquest programa inclou cursos, tallers pràctics, visites guiades relacionades amb el medi ambient i programes de seguiment naturalista adreçats a tot tipus de públic. El propòsit és millorar el coneixement i el vincle de la ciutadania cap al medi natural, alhora que fomentar els bons hàbits a favor del medi ambient i la sostenibilitat, com són l’estalvi d’energia, d’aigua, la correcta separació dels residus, etcètera.

La darrera activitat prevista per aquesta tardor és un Taller de Cuina d’aprofitament el dissabte 25 de novembre, per aprendre a evitar el malbaratament d’aliments on, en aquesta edició, s’ensenyaran receptes sorprenents per aprofitar la fruita dolça. Més informació i inscripcions.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...