Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Art i cultura amb la natura per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

Art i cultura amb la natura per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

L'alcalde Ros presenta les activitats que es desenvoluparan a l'Auditori i al Parc de la Mitjana. Un concert i una exposició fotogràfica centrats en la Primavera i la Festa de la Mitjana ompliran un cap de setmana dedicat a la natura.

Data publicació: Divendres 02, juny del 2017


Imatge de la notícia Art i cultura amb la natura per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

L’Ajuntament de Lleida celebrarà aquest cap de setmana el Dia Mundial del Medi Ambient conjugant art i cultura amb la natura. Així ho ha anunciat el paer en cap, Àngel Ros, aquest matí en presentar les activitats que es desenvoluparan al parc de la Mitjana i a l’Auditori Municipal Enric Granados, Una roda de premsa a la qual també hi han assistit els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Montse Parra, a més del director d’orquestra Xavier Puig, i la pianista de LleidArt Ensemble, Marta Castelló. 

El tinent d’alcalde Larrosa ha començat dient que tal vegada avui no sigui un bon dia pel medi ambient, fent esment a la coincidència amb l’anunci del president dels Estats Units de sortir-se del Pacte de París, “perquè el tema del medi ambient és un compromís global que ens afecta a tots”. Però malgrat tot, ha assenyalat que la Paeria seguirà perseverant en el treball pel medi ambient i per tenir una Lleida més verda, amb mesures contra el soroll, creant el mapa acústic, i amb la transforació d’una ciutat més verda, amb els boscos urbans, i el pla de reforestació. “Malgrat tot, nosaltres seguirem fent feina, per sumar adeptes a la causa del medi ambient”, ha dit.

Per la seva part, la tinent d’alcalde Montse Parra ha valorat molt positivament que es conjuguin iniciatives culturals amb les activitats de ciutat, al referir-se a la participació de grups residents de l’Auditori Municipal, com LleidArt Ensemble en el Concert de Primavera, que dirigirà Xavier Puig aquest dissabte, i al treball de transversalitat de diferents departaments de l’Ajuntament, que permet aplegar medi ambient i cultura en un sol projecte.

Els actes per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient arrencaran demà, dissabte, a les 8 de la tarda, amb aquest concert dedicat a la primavera, que comptarà amb la col·laboració del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, conegut ‘home del temps’, el qual anirà presentant les diferents peces musicals que interpretarà l’orquestra LleidArt Ensemble, segons ha anunciat la seva pianista, Marta Castelló.

El director Xavier Puig ha informat sobre el repertori del concert, que inclou ‘La Primavera’, de Vivaldi; la ‘Primavera porteña’, de Piazzolla; la ‘Primavera Apalache’ de Copland, i ‘Tanys sense delit’, de Jordi Nus. La darrera peça, d’aquest compositor lleidatà instal·lat a Nova York, està inspirada en un poema de Màrius Torres en l’any del 75 aniversari de la seva mort, segons ha anunciat Xavier Puig.

Paral·lelament, el vestíbul de l’Auditori acull l’exposició ‘Primavera a Lleida’, una mostra de 16 instantànies dels Amics de la Foto de Lleida, inspirades en la primavera, que romandrà fins al 8 de juny i després voltarà per diferents indrets de la ciutat.

Diumenge, la Festa de la Mitjana acollirà els actes del Dia del Medi Ambient. Durant tot el matí, diferents espais boscosos del parc s’ompliran de racons plens de propostes musicals, d’esport, de poesia, de jardineria i de jocs per a tots els gustos.

Hi haurà més de 20 activitats variades, entre les quals podem destacar el circuit d’aventura amb tirolines i ponts de corda entre els arbres, el racó de poesia, una audició musical al medi natural, el bateig en caiac a la bassa, un circuit esportiu de psicomotricitat, tallers i jocs artístics i de ciència, sessions de contacontes dins el bosc (al costat del Pont de Ferro) i espectacles de titelles.

Et destaquem...