Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Alt nivell de satisfacció entre els assistents a les Ecoactivitats

Alt nivell de satisfacció entre els assistents a les Ecoactivitats

Els participants en les propostes de natura i medi ambient de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat tenen un elevat grau de fidelitat, ja que molts assisteixen a més d’una activitat, i n’hi ha que repeteixen en la mateixa Durant el 2017, van aplegar més de 900 persones, juntament amb les activitats permanents, que s’afegeixen a les més de 21.000 que han participat des del 2010

Data publicació: Dilluns 01, gener del 2018


Imatge de la notícia Alt nivell de satisfacció entre els assistents a les Ecoactivitats

©Ajuntament de Lleida

Les Ecoactivitats, la proposta de natura i medi ambient que organitza la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, han aplegat a 642 participants en els diversos cursos, visites i tallers que s’han realitzat al llarg de l’any 2017. Una xifra que s’incrementa fins a les 904 persones si tenim en compte les activitats permanents que mensualment també es programen des de la mateixa regidoria.

En total han estat 16 activitats, les que s’han desenvolupat en el programa 2017, ja que van haver de suspendre’s la Festa de la Mitjana, per la pluja (una convocatòria a la qual acostumen a assistir unes 2.000 persones), i el curs de bolets, per la sequera.

L’activitat més nombrosa va ser la Nit dels Ratpenats, amb més de 200 persones durant la visita nocturna, però també cal assenyalar l’expectació generada en altres tallers, com per exemple la participació dels infants en les activitats per a petits naturalistes, que es fan a la Mitjana durant les vacances escolars de Setmana Santa, i les ‘ecodescobertes’ a les instal·lacions de gestió de residus de Montoliu i a la ‘casa passiva’, l’habitatge de consum zero d’energia. En aquests casos es van haver de doblar els grups de visita per donar cabuda tothom.

Cal assenyalar l’alt índex de valoració de les Ecoactivitats per part dels participants, tant les més generals com les més especialitzades, i l’alt grau de fidelització d’aquests, ja que un cop participat en alguna activitat tornen per fer-ne una altra o fins i tot per repetir en la mateixa.

Una de les propostes que s’estrenaven enguany, el Taller d’iniciació a l’Astronomia, també va ser rebut amb entusiasme, ja que es van omplir totes les places previstes donat el seu interès.

Activitats permanents

Al marge del programa de les Ecoactivitats, la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat té dues propostes mediambientals que s’han anat organitzant mensualment: la sessió d’anellament oberta al públic, amb 82 persones tot l’any, i la visita a la Mitjana, cada tercer diumenge de mes, que ha atret 180 ciutadans i ciutadanes.

En aquests moments, els tècnics de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat estan treballant en la confecció del nou programa d’activitats de cara al 2018, una activitat que des del 2010, any que es va posar en marxa, ha aconseguit reunir més de 21.000 participants.

Categories: Ecoactivitats, Ecologia

Et destaquem...