Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Informació ambiental de Lleida/Mobilitat/Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Lleida s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, per dissetena vegada consecutiva, per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Enguany  el lema europeu de la setmana és ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, per tal de fer palès que a més de vetllar per una vida saludable, la mobilitat sostenible i segura també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. 


Els objectius principals d’aquesta celebració doncs són:
•    Estimular una mobilitat compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics, sobre la salut de les persones,
•    Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, versus la utilització del vehicle privat motoritzat.
•    Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

Et destaquem...