Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Agenda 21 Escolar/Setmana de l'Horta a l'Escola

Setmana de l'Horta a l'Escola

Aquest curs 2018/2019 impulsem la Setmana de l’Horta a l’Escola del 25 fins al 29 de març amb l'objectiu de sensibilitzar a la comunitat educativa de la importància i els valors de l’activitat d’hort escolar i la seva vinculació amb l’Horta de Lleida.

Amb els objectius específics de:

  1. Apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies,
  2. Difondre les activitats i el procés d’aprenentatge en els centres educatius amb hort escolar a la comunitat educativa, famílies, i els barris de la ciutat de Lleida, y
  3. Generar un espai de reflexió al voltant de la importància social i ecològica del consum de productes de l’Horta de Lleida,

Us proposem 3 accions:                                                                                                                                  Logo Horta Lleida

ACCIÓ 1: Dinar 100% Horta de Lleida

ACCIÓ 2: Portes Obertes dels Horts Escolars

ACCIÓ 3:  Visites a explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida 

ACCIÓ 1:  Dinar 100% Horta de Lleida -  (dia pendent de concretar)

Amb l'objectiu específic d’apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies us convidem a participar en aquesta iniciativa. Aquesta és una acció conjunta que es realitzarà un mateix dia a tots els centres participants dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola.

Els criteris d’inscripció:

  • Centres membres de l’Agenda 21 Escolar durant aquest curs 2018/2019
  • Centres que tinguin cuina pròpia o servei de càtering que pugui garantir que elaborarà el dinar amb els productes que els facilitarem.

Funcionament:

  1. L’Agenda 21 Escolar de Lleida treballarà per a proposar-vos de menú adaptat  a la producció local i de temporada.
  2. Amb el nombre de centres i estudiants participants, es realitzarà la comanda de productes.
  3. Dos dies abans de la jornada  Dinar 100% Horta de Lleida s'emportarà els productes als centres.
  4. El dia Dinar 100% Horta de Lleida els centres elaborant el dinar d’acord a les indicacions del menú preparant.

 

Termini d’inscripció: divendres, 8 de febrer de 2019 a les 15.00 hores enviant aquest full d'inscripció omplert a agenda21escolar@paeria.es, indiqueu a l'assumpte Dinar 100% Horta de Lleida - NOM DEL VOSTRE CENTRE.

 

ACCIÓ 2: Portes Obertes dels Horts Escolars - (del 25 fins al 29 de març 2019)

Amb els objectius de difondre les activitats i el procés d’aprenentatge en els centres educatius amb hort escolar a la comunitat educativa i els barris de la ciutat de Lleida, i de generar un espai de reflexió al voltant de la importància social i ecològica del consum de productes de l’Horta de Lleida, convidem als centres a obrir els horts escolars a la ciutadania.

Us proposem realitzar una acció conjunta dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola obrint els horts escolars i realitzant activitats de divulgació del vostre procés d’aprenentatge durant, almenys,  l’última hora lectiva de cada centre.

L’Agenda 21 Escolar de Lleida contribuirà en la difusió dels centres participants i les seves activitats a les xarxes socials. Repartirem entre els centres participants un kit de llavors ecològiques i locals amb dossier com agraïment per la vostra participació.

 

Termini d'inscripció dels centres participants: divendres 22 de febrer de 2019 a les 15.00 hores.

Al mes de febrer, contactarem amb els centres inscrits per conèixer més les tasques d'hort que feu i el vostre procés d'aprenentatge; i si així ho sol·liciteu, podem donar-vos assessorament per a dinamitzar la jornada de portes obertes de l'hort escolar.

 

ACCIÓ 3:  Visites a explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida - (del 25 fins al 29 de març 2019)

Us oferirem un llistat de possibles activitats i visites a realitzar vinculades a l’Horta de Lleida dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola. Aquesta iniciativa contribueix a  apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies i a generar un espai de reflexió sobre la importància de consumir productes de l’Horta de Lleida.

Totes les activitats proposades seran gratuïtes. Caldrà que els centres inscrits puguin cobrir la despesa del transport, en els casos que sigui necessari.

 

Al mes de febrer un comunicarem les possibles visites i activitats.

Et destaquem...