Planejament i Habitatge

Et trobes a:Inici/Planejament i Habitatge/Notícies/L’Ajuntament de Lleida tramita les llicències per construir 426 nous habitatges durant el 2017

L’Ajuntament de Lleida tramita les llicències per construir 426 nous habitatges durant el 2017

L’evolució de sol·licituds de permisos per fer obres augmenta un 8% i recupera el volum d’abans de la crisi.

Data publicació: Dimecres 27, desembre del 2017


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida tramita les llicències per construir 426 nous habitatges durant el 2017

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida ha tramitat enguany llicències per la construcció de 426 nous habitatges. Aquesta xifra representa un increment del 361% respecte al 2016, quan es van concedir llicències per la construcció de 118 habitatges.

Cal tenir en compte que dels 426 habitatges del 2017, 184 corresponen a les Torres de la Llotja. Sense comptabilitzar aquests darrers, el nombre d’habitatges és de 242 i segueix representant un augment del 205% respecte a l’exercici anterior.

L’evolució de sol·licituds per permisos d’obres també ha registrat un balanç positiu, ja que n’hi ha presentats 1.890. El tràmit en funció del règim d’intervenció administrativa ha estat de 238, pel que fa a llicència urbanística, mentre que 1.652 s’han fet per mitjà de la comunicació prèvia. No es pot establir una comparació amb anys anteriors en aquestes dades, ja que el règim de comunicació prèvia, que permet al sol·licitant començar les obres immediatament, sense haver d’esperar a una resolució, no existia anteriorment.

On si és pot fer una comparació és en els expedients tramitats per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat per a permisos d’obres aquest darrer any. Els 1.890 expedients representen un increment del 8%, respecte a l’any passat, i situen aquesta gestió al nivell de quina es realitzava abans de la crisi econòmica.

Et destaquem...