Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida començarà el pròxim dilluns les enquestes participatives del projecte Mariola 20.000

L’Ajuntament de Lleida començarà el pròxim dilluns les enquestes participatives del projecte Mariola 20.000

L’equip d’enquestadors visitarà porta a porta els propietaris i residents de tots els habitatges dels Blocs Mariola i dels edificis imparells de l’1 al 9 del carrer Cardenal Cisneros. El Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, que és qui ha elaborat l’enquesta, tractarà la informació recollida i elaborarà l’informe final.

Data publicació: Dimarts 13, novembre del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida començarà el pròxim dilluns les enquestes participatives del projecte Mariola 20.000

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida iniciarà aquest dilluns les enquestes participatives entre propietaris i residents del sector Mariola 20.000, les quals han estat elaboradores pel Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, fruit d’un acord amb l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). Aquest sondeig es realitzarà porta a porta, en tots els habitatges dels Blocs Mariola i els edificis 1,3,5,7 i 9 del carrer Cardenal Cisneros.

Està previst que els enquestadors, entre els quals hi ha un equip d’alumnes de Formació Professional d’Inclusió Social de l’IES Ronda, duguin a terme la seva tasca durant els matins del mes de novembre i la primera quinzena de desembre. Un cop finalitzi el període de recollida d’enquestes, la UdL tractarà la informació i elaborarà l’informe final.

L’enquesta és un instrument de participació directa i personal i els seus resultats, així com els tallers participatius previstos amb entitats del barri, que s’iniciaran el 29 de novembre, serviran de base pel concurs urbanístic obert, perquè un gabinet d’arquitectes dibuixi l’avanç del projecte Mariola 20.000.

La Paeria també ha previst que aquells propietaris que vulguin participar en l’enquesta, malgrat no viure en el sector, ho puguin fer demanant cita al Servei d’Atenció Mariola 20.000, al telèfon 973700606 o a l’adreça de correu electrònic emu@paeria.cat.

L’enquesta

L’Ajuntament de Lleida està desenvolupant el procés participatiu per definir el nou model de barri i d’habitatge, que ha de permetre la redacció-proposta urbanística de Mariola 20.000, per la qual cosa consultarà als veïns i propietaris dels Blocs Mariola i dels edificis imparells del carrer Cardenal Cisneros, amb una enquesta de 18 preguntes de l’àmbit social i econòmic.

L’enquesta comença preguntant pel lloc de residència (el temps que fa que és veí de la zona i el lloc d’on procedeix, si és que ha vingut de fora). Tot seguit, es demana el nombre de residents a l’immoble, les edats, així com el parentiu entre els qui habiten).

La situació laboral dels residents i els ingressos de la llar són les següents preguntes del qüestionari.

Un cop deixat l’apartat més personal dels residents, l’enquesta se centra en els blocs d’habitatges. Demana puntuar els problemes que pateixen (des de la neteja fins a la mala fama del barri, els equipaments, el comerç o la seguretat, entre altres) i tot seguit fa el mateix però a l’inrevés, sol·licitant que es destaqui què tenen de bo aquests blocs.

Els espais de l’entorn, l’evolució dels blocs en la darrera dècada i quina és la perspectiva de futur en els pròxims deu anys són les següents preguntes, abans de plantejar el procés de reforma que es vol materialitzar amb el projecte Mariola 20.000.

Després de preguntar als enquestats quina actuació creuen que s’ha de fer amb els immobles per millorar aquesta àrea i si voldrien continuar vivint en aquests, el qüestionari demana als veïns que valorin una sèrie d’elements que consideren que ha de tenir la futura zona (equipaments, serveis, àrees comercials, zones verdes…).

La possibilitat de continuar residint en els blocs afectats, es faci o no l’actuació urbanística; les perspectives de millora de la zona, si no tira endavant el projecte, i la satisfacció de mantenir el mateix veïnatge o un altre de nou són les darreres preguntes d’aquesta enquesta, en la qual es pot optar per respondre de forma anònima o facilitar les dades, si es vol mantenir el contacte per estar informats de com es desenvolupa el procés participatiu.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...